تغذیه در دوران‌های مختلف زندگی، منابع غذایی

Creative digital arrows backdrop. Technology and media concept. 3D Rendering

سیب، گلابی، مرکبات(پرتقال، لیمو، نارنگی و …)، طالبی، هندونه، زردآلو، گیلاس، هلو، کیوی، انگور، انارو میوه‌های خشک( انواع برگه‌ها، انجیر، کشمش، توت) ویتامین‌های گروه B ویتامین C، A، آهن، اسید فولیک و فیبر مقاومت در برابر عفونت ترمیم زخم‌ها، سلامت چشم و بینایی، سلامت پوست، کمک به سوخت‌و‌ساز بدن، تنظیم کلسترول یک عدد میوه متوسط (سیب، پرتقال، هلو)، یک چهارم طالبی متوسط، نصف لیوان گیلاس، نصف لیوان حبه انگور، 3عدد زردآلو، نصف لیوان آب میوه طبیعی، 2قاشق غذاخوری میوه خشک(برگه)، یک عدد میوه متوسط(سیب، پرتقال، هلو)، یک چهارم طالبی متوسط، نصف لیوان گیلاس، نصف لیوان حبه انگور، 3عدد زردآلو، نصف لیوان آب میوه، 2قاشق غذاخوری میوه خشک(برگه)
برای افراد بزرگسال سالم مصرف روزانه 4-2 واحد از گروه میوه توصیه می‌شود.
4- گروه شیر و لبنیات
جدول 2- 4 : گروه شیر و لبنیات
منابع غذایی مواد مغذی مهم نقش آن در بدن مقدار معادل یک واحد
شیر، ماست، پنیر، کشک، بستنی، دوغ پروتئین، کلسیم، فسفر، ویتامین‌های B و A محکم شدن استخوان و دندان، رشد، سلامت پوست یک لیوان شیر، یک لیوان ماست، 5/1 لیوان بستنی، 60-45 گرم پنیر، یک لیوان کشک پاستوریزه، 2 لیوان دوغ
برای افراد بزرگسال سالم مصرف روزانه 3-2 واحد از این گروه توصیه می‌شود.
5- گروه گوشت، تخم مرغ، حبوبات و مغزها
جدول 2- 5 : گروه گوشت، تخم مرغ، حبوبات و مغزها
منابع غذایی مواد مغذی مهم نقش آن در بدن مقدار معادل یک واحد
گوشت سفید و قرمز، دل و جگر، تخم مرغ، حبوبات(عدس، نخود، لوبیا، سویا)، مغزها (پسته، بادام، گردو، تخمه آفتابگردان و فندق) پروتئین، آهن و روی، بعضی ویتامین‌های گروه B رشد، خونسازی، سلامت اعصاب 60 گرم گوشت پخته لخم دو عدد تخم مرغ یک لیوان حبوبات پخته، نصف لیوان حبوبات خام نصف تا یک لیوان انواع مغزها
گروه متفرقه غذایی:
این گروه شامل انواع مواد قندی، چربی‌ها، شورها و ترشی‌ها می باشند که عبارتند از:
چربی‌ها (روغن‌های جامد و مایع، پیه، کره، خامه، سرشیر و سس‌های چرب مانند مایونز)
شیرینی‌ها و مواد قندی (انواع مربا، شربت، قند، شکر، انواع شیرینی‌های خشک و تر، انواع پیراشکی، آب نبات، شکلات، پاستیل)
نوشیدنی‌ها (نوشابه‌های گازدار، انواع آب میوه‌های صنعتی و پودرهای آماده مثل پودر پرتقال) و یخمک ها
ترشی‌ها، شورها و چاشنی‌ها (انواع ترشی و شور، فلفل، نمک، زردچوبه، انواع چیپس، پفک و غیره)
2-14) تغذیه در دوران‌های مختلف زندگی
2-14-1) گروه‌های آسیب‌پذیر